Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?  
Image is not available
Slider
Slider
Image is not available
Slider
Slider

Woensdag 12 december: Workshop Governance & Decision Making

Van 12 december 2018 19:00 tot 21:30

Op woensdag 12 december a.s. organiseert de VCO exclusief voor leden een workshop in het Lloyd Hotel in Amsterdam over Governance & Decision Making, onder leiding van Marianne Janssen van IJ Consulting. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

De weerbarstige dagelijkse praktijk van besluitvorming
Als mens en als professional neem je dagelijks beslissingen. De meeste gaan onbewust en automatisch. Maar soms ligt er een belangrijke kwestie op je bord, waar zorgvuldig afwegen lastiger kan zijn. Dan helpt het om de dynamiek van besluitvormingsprocessen beter te begrijpen. Want met dat betere begrip kun je bewuster en gestructureerder aandacht besteden aan de belangrijke elementen van een besluitvormingsproces. Zowel vanuit het perspectief van de inhoud als vanuit de gedragscomponent.

Meer kennis over besluitvorming stelt je bovendien in staat om de besluitvorming van anderen in je professionele omgeving beter te doorgronden. Om zo je interventies als professional daarop te kunnen afstemmen. Tijdens de workshop zal Marianne Janssen een handzaam besluitvormingsmodel introduceren en met praktische cases illustreren. Vervolgens gaan we in gesprek over jullie eigen besluitvormingscasuïstiek, als professional en in je professionele omgeving. Denk daar vooraf al eens over na.

Het wordt een informatieve en interactieve bijeenkomst.

Doelstellingen bijeenkomst

Inhoudelijk

 • Deelnemers laten kennismaken met een praktisch besluitvormingsmodel.
 • Aan de hand van dat model deelnemers bewust maken van de voetangels en klemmen in besluitvormingsprocessen, zowel op de inhoud als op de (groeps)dynamiek. Verschillende perspectieven en thema's passeren de revue.
 • Deelnemers laten reflecteren op hun eigen besluitvorming aan de hand van casuïstiek
 • Deelnemers laten reflecteren op besluitvorming-situaties in hun omgeving.
 • Deelnemers laten reflecteren op de relatie tussen (formele) governance en de weerbarstige dagelijkse praktijk van besluitvormingsprocessen.

Setting

 • Open, actieve en interactieve dialoog
 • Vertrouwde en ontspannen sfeer
 • Maximaal 20 deelnemers
 • Afsluiting met een gezellige borrel

Voor wie?
Om de workshop effectief te laten verlopen staat deelname open voor VCO leden die:

 • werkzaam zijn in een vaste, senior positie als Compliance Officer in een corporate of maatschappelijke organisatie; en
 • voor wie het beïnvloeden van besluitvormingsprocessen van het topmanagement van je organisatie een belangrijk deel van je werk is.

Waar en wanneer?
Op woensdag 12 december a.s. van 19.00-21.30u (inloop vanaf 18.30) in het Lloyd Hotel te Amsterdam. Het Lloyd Hotel is uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer https://www.lloyd.nl/nl/contact/

Deelname is kosteloos
De VCO is Marianne Janssen zeer erkentelijk voor het kosteloos voor onze leden organiseren van deze workshop.

Aanmelden
Aanmelden uiterlijk 23 november a.s. De verwachte belangstelling is groter dan de 20 beschikbare plaatsen. Meld je tijdig af als je toch niet kunt komen, zodat een ander jouw plaats kan innemen.

LET OP:
Je inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt ontvangen. 

Marianne Janssen
Marianne Janssen is oprichter en eigenaar van IJ Consulting. Zij is IJ Consulting gestart vanuit de overtuiging dat besluitvorming over belangrijke vraagstukken aanmerkelijk beter kan, in bedrijven en in het maatschappelijke veld. Marianne heeft eerdergewerkt als HR Directeur bij Raet, KAS BANK, Dell en Oracle, als Districtsmanager, Projectmanager en Business Consultant bij Randstad, alsManagement Consultant bij Ernst & Young en als Adviseur kwantitatieve methoden bij NedCar.  https://ijconsulting.nl/over/