Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?  
Image is not available
Slider
Slider
Image is not available
Slider
Slider

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 13284 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 13789 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14024 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14059 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14097 niet laden

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 14154 niet laden

Ledenbijeenkomst op 7 december 2016 met Eric Bot, autoriteit op het gebied van het Product Approval and Review Process (PARP)

Van 07 december 2016 15:30 tot 18:00

Het bestuur van de VCO is enthousiast dat zij voor de ledenbijeenkomst van 7 december Eric Bot hebben kunnen strikken.
Eric is de autoriteit op het gebied van het Product Approval and Review Process (PARP).
 
E.V.G. (Eric) Bot (1964) studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de Nyenrode Business Universiteit heeft Eric een Executieve MBA behaald. Als Senior Compliance Officer richt hij zich voornamelijk op het pensioenbedrijf van Zwitserleven. Daarnaast is hij werkzaam als bestuurder/secretaris van Stichting Pensioenfonds SNS Reaal en betrokken bij diverse opleidingen en trainingen op het gebied van pensioenen en Compliance. Ook houdt hij presentaties en zijn van zijn hand diverse artikelen verschenen over Compliance en of pensioen gerelateerde onderwerpen. Zijn specialisme betreft het PARP.
 
Tijdens zijn presentatie zal Eric ingaan op het PARP, maar volledig door de bril van de Compliance Officer.
De bekende achtergronden zal hij samenvatten, maar dan diep in gaan op de rol van de Compliance Officer in de verschillende stadia van het PARP.
Hij betrekt daarbij de actualiteit en de ontwikkelingen van de komst van de IDD (Insurance Distribution Directive) en het consultatie paper hierop van EIOPA.
Dit betreft kort gezegd bepaalde (mogelijke nieuwe Europese) PARP regels die nu nader worden ingevuld door EIOPA. Hieruit kunnen mogelijke nieuwe PARP verplichtingen voor Nederland uit naar voren komen met een impact op bestaande PARP processen van pensioen en verzekeringsbedrijven. Voor banken en andere branches kan dit ook een effect krijgen, zowel vanuit (aangepaste) regelgeving, als door het zelf overnemen hiervan als best practice.

Locatie:
De Zilveren Toren
Stationsplein 51-53
1012 AB Amsterdam (naast het Centraal Station)
Aanvang: 15.30 uur
Borrel: ca. 18.00 uur