Gebruikersnaam/wachtwoord vergeten?  
Image is not available
Slider
Slider
Image is not available
Slider
Slider

Dinsdag 6 december 2011

De VCO in 2015.

Het bestuur gaat tijdens de bijeenkomst graag met u in debat over de volgende onderwerpen:
1: Hoe wordt de Compliance functie in 2015 ingevuld?
2. Hoe kan de VCO daar optimaal aan bijdragen?
3. Hoe kan de VCO de veranderingen optimaal  faciliteren?
Ter informatie vindt u als bijlage de rapporten: “Defining the Role of the Chief Ethics and Compliance Officer “ en “Ethics & Compliance Leadership Survey Report”.

Voor leden van de VCO zijn de presentaties - na inloggen - beschikbaar.
{rsfiles path="Presentaties bijeenkomsten/2011/Compliance in 2015 06122011Final.pdf"}


 Dinsdag 25 oktober 2011

Spreker is de heer Geert Vermeulen (Chief Compliance Officer Aon EMEA) over:
"De noodzaak van een Anti-Corruptie Programma voor Nederlandse ondernemingen en een voorbeeld hoe dit op te zetten."
 
Geert Vermeulen is de Chief Compliance Officer voor Aon EMEA (Europe, Middle East and Africa). Aon Corp. heeft zijn hoofdkantoor in Chicago en is genoteerd op de beurs van New York.
Aon heeft in de de EMEA regio eigen vestigingen in zo'n 60 landen en correspondenten in 30 landen.
Geert is verantwoordelijk voor de compliance activiteiten in deze regio. N.a.v. vragen van toezichthouders heeft Aon eind 2007 een anti-corruptie programma opgestart.
Begin 2009 heeft Aon in de UK een schikking getroffen met de FSA, waarbij de FSA heeft aangegeven dat Aon een 'best practice model' heeft geïmplementeerd dat navolging verdiende.
Geert zal tijdens zijn presentatie ingaan op de relevantie van de US FCPA en de UK Bribery Act voor Nederlandse ondernemingen, inzicht geven in dit 'best practice model' en de uitdagingen bij de implementatie hiervan in een regio met grote cultuurverschillen.

Voor leden van de VCO zijn de presentaties - na inloggen - beschikbaar.


Dinsdag 7 juni 2011

Spreker is de heer Rob Bakker over "CDD na de vastgoedfraude".

Rob Bakker is directeur bij Holland Integrity Group.
Zoals bekend is sinds 2008 wettelijk vastgelegd dat een groot aantal partijen een CDD beleid moet opstellen en maartregelen moet nemen om dit op juiste wijze uit te voeren.
In de praktijk blijkt de risicogeoriënteerde benadering niet altijd even eenvoudig en tot vele vragen te leiden.
Rob Bakker wil met name de praktische kant van CDD over het voetlicht brengen, de gevolgen aangeven indien de uitvoering niet goed plaatsvindt waardoor je als onderneming zelfs verwijtbaar betrokken kunt raken bij financieel economische criminaliteit zoals omkoping en witwassen. Ook zal hij hierbij ook de jurisprudentie betrekken.
Daarnaast staat hij stil bij de gevolgen van de strafrechtelijke afdoening (via schikking, transacties, sepot en vervolging) van de vastgoedfraude in relatie tot CDD. Hoe ga je om met een relatie die in het strafrecht dossier voorkomt en op één van de genoemde wijzen zijn betrokkenheid heeft afgeregeld en welke risico’s onderken je daarbij.
Rob Bakker gaf al eerder een hoog gewaardeerde presentatie bij de VCO.

Voor leden van de VCO zijn de presentaties - na inloggen - beschikbaar.


Dinsdag 15 maart 2011

Spreker is de heer Dr Sander Oosterloo over: 'Financial Services Reform in the EU'.

Sander Oosterloo is vanuit het Ministerie van Financiën gedetacheerd ben bij het Directoraat-generaal Interne Markt van de Europese Commissie en geeft in die hoedanigheid een presentatie over de Europese hervormagenda in reactie op de financiële crisis.
Dr Sander Oosterloo (1978) is a Senior Policy Advisor at the Dutch Ministry of Finance and has been working as a Seconded National Expert for the European Commission for the past four years. In this capacity he is responsible for contributing to the formulation and coordination of the European response to the global financial crisis, notably the reforms of the EU’s supervisory framework. He has published various academic articles on financial supervision and stability, crisis management and European financial integration and is co-author of the textbook ‘European Financial Markets and Institutions’ (published by Cambridge University Press).

Voor leden van de VCO zijn de presentaties - na inloggen - beschikbaar.
{rsfiles path="Presentaties bijeenkomsten/2011/Presentation 14 03 11 Sander Oosterloo.ppt"}